České hvězdy, které změní kluby. Kubalík, Vrána i Zadina

4 minuty čtení

S 1. červencem přichází pro mnohé fanoušky nejlepší období v roce. Přestupy! Kteří Češi by mohli měnit působiště? Hlavně střelci!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

JAKUB VRÁNA

Na titulcích článků se objevuje často, bohužel pro něj ne z čistě hokejových důvodů. Vrána do NHL vlétl s velkým stylem a hned vyhrál Stanley Cup. Zapsal dvě sezony, ve kterých dal kolem 25 branek, rostl z něj top střelec.

Pak přišla výměna do Detroitu, kde se mu sice dařilo, nicméně zabrzdilo ho zranění, po kterém už se nikdy nedokázal dostat na svou úroveň. A taky tam byly události mimo led, které ho přivedly až do asistenčního programu.

Od té doby se mu nedaří vrátit, v této sezoně hrál dokonce na farmě. Na jaře ho zkoušela reprezentace, ale do nominace na MS se nevešel.

Otázka nyní nezní „kam v NHL“, ale jestli v NHL.

DOMINIK KUBALÍK

Kubalík se asi o kariéru v NHL bát nemusí, nicméně nebude z toho žádný obří kontrakt ani nic podobného.

Sezona v Ottawě mu absolutně nesedla a kdyby nevyhrál na jaře MS, asi by to byla jedna z jeho nejhorších sezon vůbec. 11 gólů je prostě málo, ničemu nepomohlo ani cestování sestavou a v podstatě nulová důvěra.

Osmadvacetiletý borec zamíří na trh s volnými hráči s vidinou angažmá, kde mu trenéři dopřejí prostor, jaký potřebuje. Pokud bude mít důvěru, bude dobrý.

FILIP ZADINA

Zadina sice je chráněným volným hráčem, zprávy ze zámoří ale říkají, že v San Jose o něj není zájem. Půjde tedy o dům dál, a to pravděpodobně za minimální gáži. Už teď hrál „jen“ za 1,1 milionů dolarů, nicméně půjde ještě níž.

Vidina oživovací sezony totiž nevyšla. Bilance 13+10 sice nevypadá nijak zle, ale na NHL je to čistý průměr, nikoho tím neuchvátíte.

Hodně nahlas se mluví o zájmu Pardubic, kde trénuje jeho táta, Filipova priorita ale bude zůstat za oceánem. Kolik šancí ale ještě přijde?

JIŘÍ PATERA

Odchovanec Slavie je členem Golden Knights, kde plnil roli náhradníka v prvním týmu a chytal na farmě. Na kluka vybraného v šestém kole draftu to není k zahození.

Za Vegas si zachytal dohromady osmkrát, vždy šlo o záskok při rozsáhlé marodce. Nikdy úplně nezklamal, ale Vegas sází na jiné koně.

V AHL drží stabilně úspěšnost zákroků nad 90 %, je to spolehlivý gólman, po kterém by některý z týmů mohl sáhnou. V pětadvaceti má zkušenosti, dokáže zasáhnout v NHL a pro farmářský tým je ideálním gólmanem.