Montreal: Legendární Canadiens i nejlepší lyžařky světa

3 minuty čtení

Nebaví vás předvánoční shon nebo trhy? Nevadí, máme řešení! Zažijte nejlepší hokejovou atmosféru NHL v Montrealu a světovou lyžařskou akci v malebném Tremblantu. To vše na začátku prosince!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Montreal Canadiens vs. Anaheim Ducks: Česká stopa

Montreal Canadiens, nejúspěšnější tým historie NHL, se doma utkají s Anaheim Ducks. Tento zápas bude speciální nejen pro všechny domácí fanoušky, ale i pro ty, kdo s námi vyrazí a rádi drží palce českým barvám.

V bráně Anaheimu s největší pravděpodobností uvidíme Lukáše Dostála, hvězdu posledního MS a novou jedničku Duck. Celý tým pak díky kapitánskému céčku a velké roli v kabině pevně kontroluje český obránce Radko Gudas, další z květnových hrdinů.

Nicméně vydat se na zápas Canadiens do legendární Bell Centre je neopakovatelný zážitek pro každého. Tato svatyně hokeje, kde domácí fanoušci bouří a žijí s každou akcí na ledě, vás vtáhne do atmosféry, kterou lze zažít jen v Montrealu.

Hokejové muzeum, staré město i skvělá kuchyně

Montreal je živé město – a díky francouzské historii také evropské –, kde se historie snoubí s moderní kulturou. Kdo by měl málo hokeje, může navštívit muzeum Canadiens, kde se můžete seznámit s bohatou historií tohoto ikonického klubu.

Staré Město s malebnými ulicemi a historickými stavbami vás přenese do koloniálních časů a okouzlí atmosférou evropského stylu. A pokud máte rádi gastronomii, ochutnejte tradiční poutine (hranolky s omáčkou a sýrem) nebo zvažte návštěvu některé z francouzských restaurací s výběrem špičkových jídel.

40 let od prvního závodu v Kanadě

Ještě před hokejovým zážitkem v Montrealu se přesuneme do nedalekého Tremblantu, který ožije světovou lyžařskou elitou. Po čtyřiceti letech se zde loni konal Světový pohár v lyžování žen a Tremblant se stane centrem lyžařského světa opět i tento prosinec. Tato oblast, známá svou nádhernou zimní přírodou a vynikajícími lyžařskými podmínkami, nabízí i jedinečnou atmosféru tradičního kanadského zimního střediska.

Montreal a Tremblant vám v rámci jednoho jedinečného zájezdu nabídnou nevšední spojení hokeje a lyžování na nejvyšší úrovni, to vše v kouzelném prostředí Kanady!