Nejlukrativnější podpisy hráčů v NHL: Stamkos, Lindholm či Tarasenko

4 minuty čtení

1. července 2024 se otevřel trh s volnými hráči NHL. Řada hokejistů, včetně velkých jmen, se rozhodla změnit zaměstnavatele. Svůj dres mění hvězdy jako Steven Stamkos, Jonathan Marchessault, Vladimir Tarasenko nebo Jeff Skinner.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Steven Stamkos → Nashville Predators

Dlouholetý lídr a tvář Tampy Bay Lightning neplánoval odchod, ale NHL je především byznys. Vedení klubu se rozhodlo neprodloužit kapitánovi smlouvu. Stamkos tak vyslyšel nabídky jiných týmů a podepsal smlouvu s Nashvillem Predators. V country městě zůstane čtyři roky a bude dostávat rovných 8 milionů dolarů ročně.

Steven Stamkos v drese Tampy Bay Lightning (Foto: X/Steven Weiss)

Jonathan Marchessault → Nashville Predators

Nejužitečnější hráč play-off a vítěz Stanley Cupu z roku 2023 opustil Vegas Golden Knights jako nejproduktivnější hráč historie se 417 body v 514 zápasech. Je lídrem týmu v počtu odehraných zápasů, vstřelených gólů a nasbíraných asistencí. Nyní bude zářit v týmu Nashville Predators, s nímž se dohodl na pětileté smlouvě s ročním platem 5,5 milionu dolarů.

Vladimir Tarasenko → Detroit Red Wings

Vladimir Tarasenko posílil Floridu Panthers před uzávěrkou přestupů a svou misi splnil. Podruhé v kariéře získal Stanley Cup a rozhodl se odejít. Během dvou sezon vystřídal čtyři kluby, a tak dal přednost dvouleté smlouvě, kterou mu nabídl Detroit Red Wings. Ročně si vydělá 4,75 milionu dolarů.

Brandon Montour, Florida Panthers (Foto: X/Hockey Indigenous)

Brandon Montour → Seattle Kraken

Čerstvý vítěz Stanley Cupu se s Floridou Panthers rozloučil jako rekordman organizace v počtu bodů získaných obráncem za jednu sezónu. V sezóně 2022/23 nasbíral 73 bodů. Byl nejlépe dostupným bekem na trhu volných hráčů. Sedmiletou smlouvu na 50 milionů dolarů s ním podepsal tým Seattle Kraken, kde se okamžitě stane jedním z lídrů týmu.

Elias Lindholm → Boston Bruins

Vancouver Canucks v uplynulé sezóně upekl velký trejd s Eliasem Lindholmem z Calgary Flames. Ten jen marně hledal nového zaměstnavatele, a tak se rozhodl odejít. Jako volný hráč podepsal sedmiletou smlouvu s ročním platem 7,75 milionu dolarů. Bude plnit roli prvního centra vedle Davida Pastrňáka.

Tomáš Tatar → New Jersey Devils

Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils (Foto: X/@NJD_Eric)

Jeho angažmá v minulé sezóně nedopadla příliš dobře. Colorado Avalanche se ho zřeklo a poslalo ho do týmu Seattle Kraken, kde v úvodních týdnech zářil, ale postupně klesl do čtvrté lajny a několik zápasů strávil jako zdravý náhradník na tribuně. Svou šanci dostal znovu v New Jersey Devils, kam se vrací po roční pauze. Ve známém prostředí bude jedním z nejzkušenějších hráčů ambiciózního týmu. Podepsal roční smlouvu ve výši 1,8 milionu USD.

Nikita Zadorov → Boston Bruins

Vancouver Canucks se zajímal o prodloužení smlouvy se silným obráncem Nikitou Zadorovem. Vysoký bek to však viděl jinak. Rozhodl se odejít a podepsal smlouvu s Bostonem Bruins. V příštích šesti letech si vydělá v průměru 5 milionů dolarů.

Jake DeBrusk → Vancouver Canucks

V draftu 2015 si ho jako 14. hráče v celkovém pořadí vybrali Boston Bruins. Po sedmi sezónách v NHL si balí kufry a odchází do Vancouveru Canucks. Spekulovalo se o zájmu jeho rodného Edmontonu, ale nakonec bude u rivalů, s nimiž podepsal lukrativní sedmiletou smlouvu s platem 5,5 milionu ročně.

Jake DeBrusk, Boston Bruins (Foto: X/@tommykippes2)

Tyler Toffoli → San Jose Sharks

Loni přestoupil do New Jersey Devils, kterým měl pomoci potvrdit roli černého koně ligy. To se nepodařilo. Vedení klubu ho před uzávěrkou přestupů poslalo do Winnipegu Jets, ale ani v kanadském týmu se výrazněji neprosadil. Na čtyřleté smlouvě se dohodl se San Jose Sharks, kde bude podle nové smlouvy spolupracovat s velkými talenty v útoku v čele s jedničkou draftu 2024 Macklinem Celebrinim. Z platového stropu nového týmu ukrojí 6 milionů dolarů ročně.

Chris Tanev → Toronto Maple Leafs

Velmi žádaným obráncem na trhu byl také Chris Tanev. Defenzivně laděného beka zlákaly mistrovské ambice Toronta Maple Leafs, které mu nabídlo jistotu šestileté smlouvy na 4,5 milionu dolarů ročně.

Tyler Bertuzzi, Toronto Maple Leafs (Foto: X/@nyronly)

Tyler Bertuzzi → Chicago Blackhawks

Po roce stráveném v Torontu Maple Leafs se útočník opět stěhuje. Chicago Blackhawks bude jeho čtvrtým klubem za poslední tři roky, ale tentokrát by se měl usadit na delší dobu. Ve Větrném městě podepsal čtyřletou smlouvu s průměrným ročním platem 5,5 milionu dolarů.