Největší přesuny v NHL: Přestupy brankářských hvězd i zemětřesení v Tampě

4 minuty čtení

Vedle podepisování volných hráčů v NHL byl pestrý i přestupový trh. New Jersey získalo vytouženou brankářskou posilu, Tampa Bay Lightning se rozhodla pro radikální změny a velmi zajímavé pohyby učinili také Washington Capitals.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Linus Ullmark → Ottawa Senators

Fantastický krok Ottawy Senators. Z Bostonu Bruins přivedli jednoho z nejlepších brankářů uplynulých sezon NHL Linuse Ullmarka. Opačným směrem putovali brankář Joonas Korpisalo, útočník Mark Kastelic a volba v prvním kole draftu NHL v roce 2024. Ottawa si navíc ponechala 25 % platu finského gólmana.

Linus Ullmark, Boston Bruins (Foto: X/Gino Hard)

Jake Guentzel → Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning poslala do Caroliny Hurricanes volbu ve 3. kole draftu 2025 za práva na útočníka Jakea Guentzela. S produktivním křídelníkem byla následně podepsána víceletá sedmiletá smlouva v hodnotě 63 milionů dolarů a obávaný kanonýr bude v barvách Bolts střílet góly ještě řadu let.

Michail Sergačev → Utah HC

Utah HC získal kvalitního obránce z Tampy Bay Lightning výměnou za útočníka Conora Geekieho, obránce JJ Mosera a volbu ve 2. kole draftu (2025) a 4. kole draftu (2024). Šestadvacetiletý zadák bude okamžitě jednou z hlavních tváří nového celku NHL.

Jacob Markström → New Jersey Devils

New Jersey Devils zažili v uplynulé sezóně obrovské zklamání. Nedokázali se vypořádat s četnými zraněními a v klíčových momentech jim chyběla dostatečná brankářská podpora. Rozhodli se proto k razantnímu kroku a přivedli zkušeného Švéda Jacoba Markströma z Calgary Flames. Čtyřiatřicetiletý brankář bude mít za úkol dovést ambiciózní tým do play-off, kde bude chtít rozvířit vody a postarat se o překvapení na úkor největších favoritů.

Jacob Markström, Calgary Flames (Foto: X/SNY)

Jakob Chychrun → Washington Capitals

O Jakoba Chychruna se před uzávěrkou přestupů v sezoně 2022/23 ucházelo mnoho týmů. Uspěla Ottawa Senators, kde kanadský obránce nesplnil očekávání. Novou šanci dostane u Washingtonu Capitals, kam se stěhuje výměnou za Nicka Jensena.

Radek Faksa → St. Louis Blues

St. Louis Blues v posledních dvou letech draftovali do NHL čtyři české hráče (Adam Jecho, Adam Jiříček, Ondřej Kos, Jakub Štancl) a dva Slováky (Dalibor Dvorský, Juraj Pekarčík). Radek Faksa by jim měl v příštích letech pomoci v rozvoji a hladkém přechodu do prvního týmu. Zkušený obousměrný hráč přišel z Dallasu Stars výměnou za budoucí vyrovnání.

Andrew Mangiapane → Washington Capitals

Poprvé v kariéře mění dres také Andrew Mangiapane. Mistr světa z roku 2021 patřil k obávaným útočným zbraním Calgary Flames. Kanadský tým opustil výměnou za volbu ve druhém kole draftu 2025.

Pierre-Luc Dubois → Washington Capitals

Když Los Angeles Kings před rokem získali Pierra-Luca Duboise z Winnipegu Jets, fanoušci v Kalifornii slavili. Měl to být další krok na vysněné cestě k úspěchu. Jenže z angažování kanadského útočníka se stal obrovský propadák. Skončil ve čtvrté lajně a vedení klubu se ho po roce rozhodlo poslat dál. Bude působit ve Washingtonu Capitals, který za úderného centra poslal do Los Angeles brankáře Darcyho Kuempera.