New York plus NHL, dokonalá kombinace! Památky, celebrity a top sport

3 minuty čtení

Město, které nikdy nespí a které by chtěl jednou vidět snad každý, ve spojení s nejlepším hokejem na světě? Ideální kombinace, kterou prostě chcete zažít!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

New York, New York

Město New York nabízí vše, na co si skutečný divák i cestovatel vzpomene. Chcete s sebou třeba vzít i svou drahou polovičku, kterou ale jen tak na hokejová klání neutáhnete? Je pro vás právě tento zájezd výbornou volbou, protože zápasy se hrají až večer.

Pravdou je, že cestovat do metropole východního pobřeží pouze za sportem, to by byla vážně škoda. Rádi pro vás tedy zabezpečíme i vstupenky na další místní atrakce, doporučíme bezplatné atrakce nebo připravíme výlety do blízkého okolí.

Snad nikdo, kdo do Velkého jablka zavítá, nemůže odjet bez návštěvy Sochy Svobody, symbolu celé Ameriky, kam se dostanete za pár minut příjemnou plavbou lodí na Ellis Island. Další pamětihodností na trase je pak 9/11 Memorial – Národní památník a muzeum 11. září, který byl postaven jako vzpomínka na oběti teroristických útoků.

Dále můžete navštívit Wall Street nebo Brooklynský most s nádherným výhledem na New York. Zavítat musíte i na legendární Times Square, kde vám můžeme zaručit, že nikdy nebudete sami. Právě tam poznáte skutečný život v New Yorku.

Nejlepší hokej

Ten se v New Yorku hraje, bez debat. Tamní Rangers jsou každoročně považováni za jednoho z kandidátů na Stanley Cup a ani tento rok tomu není jinak. Statistiky jsou však neúprosné, a přestože známé manhattanské prokletí už Rangers prolomili, naposledy se v Garden slavilo v roce 1994.

Mimochodem v tomto roce ještě někteří hráči současného kádru ani nebyli na světě, takže je to opravdu pořádně dávno. Možná to dokážou už v této sezóně a byla by opravdu škoda nebýt přitom.

Hraje se ale také v New Jersey (Devils) a na Long Islandu (Islanders). Na tyhle místa se člověk dopraví během pár desítek minut hromadnou dopravou, navíc se dostane i mimo centrum New Yorku, takže do klidnějších částí.

Aby toho nebylo málo, je možnost jít i na jiné sporty. Tedy hlavně na basketbal, ve městě sídlí NY Knicks a Brooklyn Nets. Atmosféra na basketbalu je někdy lepší než na hokeji, navíc není výjimkou, když na basket zajdou největší celebrity!

Nejslavnější aréna na světě

Knicks a Rangers sdílejí arénu. Madison Square Garden má svůj vlastní přídomek – The World’s Most Famous Arena, tedy nejslavnější aréna světa.

Jde o historické místo, které k newyorskému sportu patří. Před několika lety prošla rekonstrukcí a teď je z ní nádherná moderní aréna, která ale dýchá tradicí.

Není na co čekat, vyjeďte na nejlepší hokej světa s námi! Do New Yorku pořádáme několik zájezdů. Každý je něčím výjimečný. Který bude ten váš?

  • Devils proti Tampě Bay a Isles proti Montrealu? Jasně! – klikni ZDE
  • generační talent Connor Bedard na vlastní oči – hned dvakrát! – klikni ZDE
  • slavný Montreal a newyorské derby – klikni ZDE
  • slavní NY Rangers proti nejlepšímu hokejistovi planety McDavidovi – klikni ZDE