NHL klepe na dveře! Hledáme odpověď na pět otázek

4 minuty čtení

Sezona NHL je za rohem a s ní přichází nejen nové příběhy, ale i možnost sledovat historické okamžiky. Ovečkin má na dosah překonání Gretzkyho rekord, mladé týmy bojují o play-off a David Pastrňák opět míří mezi elitu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Ovečkin na prahu historie – prolomí Gretzkyho rekord?

Jeden z největších příběhů, na který jsou všichni zvědaví, je hon Alexandra Ovečkina na rekord všech rekordů.

S 853 góly v kariéře mu zbývá „pouhých“ 42 branek k tomu, aby překonal legendárního Wayna Gretzkyho a jeho neuvěřitelných 894 gólů. Tedy rekord, který neměl mít nikdy nikdo šanci překonat.

Minulá sezona nebyla pro ruského kanonýra zcela ideální, když zaznamenal „jen“ 31 branek, což je nejnižší počet v jeho kariéře v plné sezoně. Pokud by měl pokračovat stejným tempem, k překonání Gretzkyho by potřeboval dalších 105 zápasů. Nicméně, pokud se Ovečkin dostane na svou vlnu, víme, že může střílet jako na běžícím pásu. Otázkou tedy není, zda rekord padne, ale kdy. Bude to už letos?

Který z přestavujících týmů skočí do play-off?

Když se podíváme na Atlantickou divizi, máme tu velmi zajímavou situaci. Nejen že posledních šest sezon dominovaly týmy Floridy, Tampy, Toronta a Bostonu, ale tato divize také má týmy s nejdelšími období bet play-off. Buffalo Sabres (13 let), Detroit Red Wings (8 let) a Ottawa Senators (7 let) přicházejí do sezony 2024/25 s očekáváním, že jejich čas konečně nadešel.

Samozřejmě, zatímco Atlantik vypadá jako hokejová verze skupiny smrti, každá divize nabízí kluby, které se možná dostanou na vrchol. Dokáže New Jersey konečně naplnit očekávání play-off? Vyplatí se nákupní horečka Nashvillu? Dokáže Connor Bedard přivést Blackhawks zpět? Podaří se Kačerům nebo Žralokům udělat v Pacifiku díru do světa? Mohli bychom být svědky střídání stráží, protože kluby, které se přestavují, usilují o účast posun vpřed.

Oilers potřebují vyhrát. Podaří se?

Oilers jsou týmem v režimu „vyhraj teď“. S Leonem Draisaitlem dlouhodobě zavázaným k týmu a s Connorem McDavidem, který je nejlepším hráčem své generace, se očekávání fanoušků v Edmontonu nebezpečně zvyšují.

Minulá sezona byla slibná, ale stále chybí ten poslední krok k titulu. Po vítězství Floridy, která po neúspěchu v roce 2023 přece jen v roce 2024 získala Stanley Cup, zůstává otázkou: Může Edmonton následovat stejnou cestu a konečně prolomit kanadskou smůlu?

Vyhraje konečně kanadský klub?

A propos…

Kanadské týmy čekají na Stanley Cup už od roku 1993, kdy ho naposledy získali Montreal Canadiens.

Každý rok přináší nové naděje, ale tahle kampaň je obzvlášť zajímavá, protože téměř všechny kanadské kluby cítí šanci na úspěch. O Edmontonu byla řeč, Toronto Maple Leafs vedené Austonem Matthewsem mají stálé jádro a cílí na prolomení svého vlastního prokletí.

Winnipeg Jets a Vancouver Canucks věří, že jsou připraveni na další krok. Calgary Flames, navzdory přestavbě, chtějí dokázat, že mohou znovu patřit mezi elitu. A Ottawa Senators i Montreal Canadiens se pomalu dostávají z fáze přestavby a začínají koketovat s myšlenkou na play-off.

Zvládne Pasta tlak?

David Pastrňák vstupuje do nové sezony jako jeden z nejobávanějších střelců NHL a fanoušci po celém světě se ptají: může Pasta znovu zazářit a vést Boston Bruins k vytouženému úspěchu?

Po předposlední sezoně, kdy nasázel neuvěřitelných 61 gólů a zapsal 113 bodů, se od něj očekává, že bude opět klíčovým hráčem týmu. Bruins sice prochází obdobím změn, ale Pastrňák zůstává hvězdou, na kterou se mohou spolehnout v klíčových momentech.

V této sezoně by mu mělo pomoct několik faktorů. Je mistrem světa, o čemž hovořil, že mu pomůže sejmout tlak, taky je manželem – a jak se u něj ví, pohoda v rodině je klíčová. V neposlední řadě mu v létě Bruins přivedli Eliase Lindholma, elitního centra. Pastrňák už několikrát prokázal, že dokáže rozhodovat zápasy a být rozdílovým hráčem, ale bude to stačit na další boj o Stanley Cup?

Ať už jste fanouškem Ovečkina, McDavida nebo Pasty, sezona 2024/25 přinese nekonečné množství dramat a nečekaných zvratů. A kde jinde to sledovat než přímo na místě? Připojte se k našim hokejovým zájezdům a buďte u toho, když historie NHL klepe na dveře!