NHL v Praze se blíží. TOP 4 důvody, proč to nezmeškat!

3 minuty čtení

Už za pár týdnů čeká Prahu další hokejový svátek. Po zlatém opojení z MS přijede do O2 areny nejlepší liga světa. Pokud tohle jako pozvánka nestačí, nabízíme čtyři důvody, proč si akci nenechat ujít.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Praha!

Jasný důvod. Praha je lákadlem sama o sobě. Navíc se hraje v pátek a sobotu, tudíž ideální čas na to, aby se v metropoli strávil celý víkend.

Zajděte si na pivo k Flekům, dojděte pozdravit svatého Václava na koni na Václavském náměstí, navštivte Staroměstské náměstí v „celou“, abyste viděli Orloj v akci, nebo třeba zamiřte po hokeji na drink do legendární Kozičky.

Hokejová horečka v Česku jede od května a zažít další hokejový svátek na vlastní kůži se vyplatí.

I proto, že tahle událost je tady zaužívaná. NHL navštívila Českou republiku již čtyřikrát. V letech 2008 a 2010 se hrály dva zápasy, v roce 2019 se odehrál jeden zápas a naposledy se dva zápasy hrály na podzim 2022. První akci zámořské ligy na ledě O2 areny obstaraly Tampa Bay a NY Rangers. O dva roky později přiletěly předvést své dovednosti Boston a Phoenix (dnešní Arizona), pak byl na řadě duel mezi Chicagem a Philadelphií. V roce 2022 zavítali do Prahy Nashville a San Jose.

Ostrý začátek

Jasno máme také v bodě číslo dva. Byť se NHL hraje na druhém konci světa a kočování po Evropě (a někdy taky Číně nebo Austrálii) působí trochu divně, vězte, že v Praze pojedou New Jersey Devils i Buffalo Sabres naplno.

Proč? Zatímco ve Švýcarsku či Německu se hrávají přípravné duely, dvojzápas v Praze bude otevíracím kolem celého ročníku. Nic jiného se hrát nebude, zraky hokejového světa budou mířit jen na pražský led.

Dává tak smysl, že oba týmy do toho půjdou naplno. Body se hodí už od začátku, před oběma navíc stojí velká očekávání. A uznejte, táhnout se dvakrát přes oceán jen proto, abyste se vraceli s prázdnou? V žádném případě, pojede se na doraz.

Led plný hvězd

Stejně jako před dvěma lety, kdy přijel domů Tomáš Hertl, i letos bude pozornost upřena na jednu hlavní hvězdu. V dresu New Jersey Devils hraje Ondřej Palát, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu.

Ten do New Jersey přišel z Tampy Bay. Nejen proto, aby si ještě vydělal, ale hlavně z důvodu, aby mladému týmu Devils předal zkušenosti.

Čeští fanoušci pak doufají, že se přes léto a přes podzimní tréninkový kemp do prvního týmu probije nejen Lukáš Rousek, jeden z nejproduktivnějších hráčů farmy Sabres za poslední dobu a borec, jemuž Buffalo dává pomalu čuchnout v NHL, ale hlavně Jiří Kulich. Vycházející hvězda českého hokeje září na farmě, ale je jasné, že míří výš. V Praze se možná předvede i bek Jakub Zbořil, který do New Jersey zamířil na zkoušku.

Hvězdy obou týmů:

  • New Jersey Devils: Nico Hischier, Jack a Luke Hughes, Jesper Bratt, Ondřej Palát, Šimon Nemec, Timo Meier, Dougie Hamilton
  • Buffalo Sabres: Rasmus Dahlin, Owen Power, Tage Thompson, Henri Jokiharju, Bowen Byram, Alex Tuch, JJ Peterka, Dylan Cozens

O2 arena je stvořená pro hokej

O2 arena je sice multifunkční, ale hokej je tam jako doma. Věčně nabito má Sparta, která tam hraje své domácí duely, v létě zaujala exhibice, kdy diváci hltali Jakuba Voráčka, Davida Pastrňáka a další mistry světa.

Když jsme u nich, právě MS bylo důkazem, že O2 arena hokeji svědčí. Chodilo se i na nečeské zápasy, atmosféra je tam vždy výborná. Tak na co čekat?