TOP5 superhvězd, které dostanou pořádný balík peněz

5 minut čtení

S 1. červencem se roztrhne pytel s miliony. V NHL budou totiž volní hráči podepisovat nové smlouvy. A na trh se chystají velká jména.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

SAM REINHART

Reinhart, který už sedmkrát vstřelil alespoň 20 gólů, byl v sezoně 2023-24 neskutečný, nasbíral 57 gólů, 94 bodů a dal rozhodující gól v sedmém finále. Není divu, že se Florida Panthers pokusí prodloužit útočníkovy dny v Sunrise na delší dobu.

Reinhart je však jen jedním ze 13 čekajících volných hráčů na soupisce.

Cats mají prostor, aby udrželi většinu týmu pohromadě, ale jen pokud budou základní kameny ochotné brát o chlup méně. To znamená, že Reinhart přijme méně než lídři Aleksander Barkov (10 milionů dolarů) a Matthew Tkachuk (9,5 milionu dolarů). Vítězná kultura, stát bez daní a blahodárné zimní počasí tomu napomáhají.

To je ale jen ideální scénář. Reinhart bude chtít dlouhodobou smlouvu na alespoň deset milionů. Tutovka je, že ji na trh dostane. Je na něm, jestli dá týmu slevu, nebo půjde za penězi. Do karet hrají Floridě daně, které jsou nižší než jinde.

STEVEN STAMKOS

Bolts již vyčlenili více než 82,7 milionu dolarů na 88milionový strop pro další sezonu.

Pokud budou chtít strany ve spolupráci pokračovat, bude Stamkos požádán o snížení platu – navzdory neuvěřitelné sezóně se 40 góly a 81 body a tomu, že byl nejlepším hráčem svého týmu v 1. kole.

Ale…

Vyjednávání o novém kontraktu s Tampou nesměřuje dobrým směrem, to ostatně potvrdil i Stamkosův agent Don Meehan: „1. července bude nechráněným volným hráčem.“

JAKE GUNETZEL

Není divu, že Carolina Hurricanes byla ochotna za Guentzela vyměnit Michaela Buntinga a balík perspektivních hráčů a vysokých podmíněných výběrů.

Trh je pro dvojnásobného čtyřicetigólového hráče bohatý, mezi zájemci jsou L.A. Kings, Detroit Red Wings, Vancouver Canucks a New York Rangers.

Nový GM Hurricanes Eric Tulsky se však nevzdává naděje na udržení svého hvězdného útočníka, protože podle informací Franka Seravalliho navrhli Canes prodloužení smlouvy o osm let za 64 milionů dolarů.

ELIAS LINDHOLM

To, že si Vancouver dlouhodobě podepsal Eliase Petterssona a Filipa Hronka, naznačuje, že nemá dostatečný rozpočet na to, aby z Lindholma udělal člena kádru i na další sezonu.

Akcie tohoto centra klesaly, vypadalo to, že přestup z Calgary moc nevyšel, ale parádní play off udělalo s jeho tržní hodnotou zázraky.

I když se Canucks letos v květnu těšili z jeho rozhodujícího přínosu, bude obtížné vyhovět Lindholmovu zvýšení platu.

MATT DUCHENE

Dallas mu neskutečně sednul. Veterán s 1056 zápasy se odrazil k 65 bodům a pomohl Stars do finále Západní konference. I díky tomu, že měl roli šitou na míru.

Jistě bude zájem o prodloužení spolupráce, protože se spolupráce osvědčila, ale GM Jim Nill se snaží udržet v týmu pronajatého Chrise Taneva a musí se přizpůsobit zvýšení platů Thomase Harleye a Sama Steela.

Pokud však Joe Pavelski skutečně odejde do důchodu, bude mít Nill nějaké peníze k dispozici.

A není pochyb o tom, že osvědčený centr Ducheneova kalibru bude mít tentokrát více nápadníků.

Další hvězdy s končícími smlouvami: Patrick Kane, Tyler Bertuzzi, Ilya Samsonov, T.J. Brodie, Adam Henrique, Sean Walker, Nikita Zadorov, Max Domi, Jake DeBrusk, Viktor Arvidsson, Blake Wheeler, Vladimir Tarasenko, Jakub Vrana, Sean Monahan, Max Pacioretty, Tony DeAngelo, Chris Tanev, Anthony Duclair, Oliver Ekman-Larsson