Zklamání v NHL: Ottawa čeká na budoucnost, hvězdy LA a Vegas zhasly

5 minut čtení
autor: Viktor Háber

Protože sezona skončila, pojďme si udělat přehled největších zklamání – hráčů a týmů, od kterých jsme prostě čekali víc. Ať už v základní části nebo v play-off.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Tři zklamání základní časti

Ottawa Senators – tým (dálné) budoucnosti?

O týmu z kanadského hlavního města se dlouho psalo jako o týmu budoucnosti. Ottawa prochází přestavbou a známá jména jako Brady Tkachuk, Tim Stutzle, Drake Batherson nebo Jake Sanderson mají nejlepší roky před sebou. Očekávalo se, že už v této sezóně by se Ottawa mohla dostat do play-off, ale prognózy se nenaplnily a celek skončil až na 14. místě na Východě. V posledních dvou letech v týmu působil trenér D.J. Smith, ale byl propuštěn po pouhých 26 zápasech, ani pod vedením Jacquese Martina se však Senátoři nezlepšili. Do karet jim nehrálo ani zranění Thomase Chabota či horší výkony brankářského dua Korpisalo-Forsberg. Podaří se Ottawě v příští sezoně konečně bodovat?

NJ Devils – nulová hrozba

Od Ďáblů, kteří loni usilovali o finále konference, se čekalo víc. Mluvilo se dokonce o boji o prvenství v Metropolitní divizi, ale červenočerní v play-off zcela chyběli. NJ Devils nehrál do karet brankářský faktor, který (zřejmě) vyřešili po sezóně příchodem Jacoba Markströma. Několik důležitých hráčů jako Dougie Hamilton, Jack Hughes, Timo Meier a Nico Hischier vynechalo značnou část sezony kvůli zraněním. Trenér Lindy Ruff se s tím nedokázal vyrovnat, a tak byl propuštěn.

Pittsburgh Penguins – konec éry?

V uplynulých 18 sezónách byl Pittsburgh nejkonzistentnějším týmem v NHL. Třikrát za tu dobu vyhrál Stanley Cup a v play-off se s ním počítalo prakticky standardně. Druhý rok po sobě však Pens na tuto metu těsně nedosáhli. Tým z Pensylvánie měl třetí nejhorší přesilovku sezony (15,3% úspěšnost). O něco více se pravděpodobně čekalo od obránce Erika Karlssona, známého ze stobodové sezóny v dresu Sharks. V letošní sezóně však zaznamenal pouze 56 bodů.

Tři zklamání play-off

Vegas Golden Knights bez mečů

Obhájce trofeje rychle odešel, ale to se dalo očekávat. Proti Dallasu sice nebyl favoritem, přesto ho ohromil, dokonce vyhrával sérii 2:0, ale v sedmém utkání slavili postup Stars. Z hráčů se překvapivě neprosadil Tomáš Hertl, který skóroval v úvodní třetině prvního zápasu a další bod už nezískal. Chandler Stephenson, který byl velkým překvapením loňského pohárového tažení, také v sedmi zápasech skóroval jen jednou.

Winnipeg Jets 

Winnipeg nevstupoval do utkání 1. kola proti Coloradu jako favorit, ale od týmu, který skončil v Západní konferenci na druhém místě, se očekávalo více. Přinejmenším vyrovnanější bitvu o postup do další fáze. Zadní řady Jets se však zcela rozpadly a vypadnutí trvalo pět zápasů. Inkasovali 24 gólů, což znamená, že Connor Hellebuyck měl průměr téměř pěti branek na zápas. Jindy skvělý brankář měl úspěšnost zákroků pouze 87 %, což je na vyřazovací boje příliš málo.

Los Angeles a nulový Dubois

Pierre-Luc Dubois je jedním z nejdražších centrů v současné NHL, ale jeho výkony v play-off tuto pozici nepotvrdily. V prvním kole proti pozdějšímu finalistovi z Edmontonu si připsal pouze jeden jediný bod, a to když jeho tým prohrával 2:6. V LA s ním došla trpělivost a už je hráčem Washingtonu.